Samsung Galaxy Ace S5830i Stock Rom / Format Atma / Orijinal Rom / Fabrika Ayarları


Samsung Galaxy Ace S5830i Stock Rom (Sıfırlama/Resetleme/Fabrika Ayarları)

Merhaba arkadaşlar, size bu yazımda cihazımızı nasıl ilk aldığımız gündeki haline getireceğimizi anlatacağım. Amatör arkadaşlar yazıyı baştan sona okusunlar, direkt mevzuya girelim diyen arkadaşlar kırmızı başlıktan itibaren okuyabilirler =)

Bazen farklı sebeplerle telefonumuzu sıfırlamamız gerekebiliyor. Mesela;

  • Android canavarı olarak farklı bir ROM yüklemeyi denemişizdir ama bir yerde hata yapmışızdır, Samsung Galaxy Ace s5830i yazısında takılı kalma durumu olmuştur.
  • Telefonumuza virüs girmiştir, halledememişizdir.
  • Telefonumuz aşırı yorulmuştur =)
Aşağıda anlatacağım işlemleri yapmayıp da telefonunuzu herhangi bir telefoncuda sıfırlatmak isterseniz belirli bir ücreti gözden çıkarmanız gerekebilir. 

Ne kadar ücret alırlar bilmiyorum, ben yerli-yabancı bir çok forumdan araştırma yapıp sizlere benim için en makul olan çözümü anlatacağım. 

Daha farklı yolları merak eden arkadaşlar araştırmalarına devam edebilirler.


ÖNEMLİ: Bu konu sadece Samsung Galaxy Ace S5830i içindir, Samsung Galaxy Ace S5830 modelinde denemedim!

ÖNEMLİ: Cihazınız bu işlemden sonra ilk aldığınız günkü gibi sıfırlanacak. Rehberinizi, önemli dosyalarınızı yedeklemelisiniz!

ÖNEMLİ: Eğer cihazınız root'lu değilse ve garanti kapsamındaysa bu işlem telefonunuzun garantisini öldürür, telefonunuzu Samsung bayilerine götürmenizi tavsiye ederim!

Bu işlemi bilgisayarla yapacağız. O yüzden telefonunuzun USB kablosunu hazır tutun =)

Gelelim Konumuza

1) İlk olarak Odin programını bilgisayarımıza indiriyoruz. Odin programını buraya tıklayıp indirin. 

(Açılan ilk sayfanın sağ üstünde sayaç 5'ten geriye sayacak, bitince SKIP AD/REKLAMI GEÇ diyoruz. Sonra gelen Dropbox sayfasının sağ üstünden Download diyip Download as zip diyoruz)

Zip dosyası indikten sonra açıp içindeki klasörü masaüstüne çıkarıyoruz ve klasördeki Odin3 v3.04'ü açıyoruz.

2) Telefonumuzu tamemen kapatacağız. Samsung yazısında takılı kalıyorsa ve sürekli kapanıp açılıyorsa bataryayı çıkarıp tekrar takın ve diğer adıma geçin.

3) Telefonumuzda önce aynı anda Ses Açma ve Ses kapama tuşlarına basılı tutup elimizi çekmeden Telefon Açma (Power) tuşuna basılı tutup bir kaç saniye bekliyoruz.

4) Ekrana bir uyarı yazısı gelecek, burada dokunmatik ekran çalışmayacak unutmayın. Ses Açma tuşuna basarak sonraki menüye geçiyoruz.

5) Yeni menü geldiyse artık telefonumuzu USB kablosu aracılığıyla bilgisayarımıza bağlıyoruz. 

NOT: 6 ve 8'inci adımların resimli örneği hemen aşağıda olacak. Dokunmamanız gereken yerleri resimden kaldırdım, sadece işimiz olan kısımlar mevcut =)

6) Telefonumuz bilgisayara bağlandığı anda programın sol üstündeki ID:COM kısmının rengi yeşile dönmeli.
Eğer bu kısım yeşile döndüyse 8'inci adıma geçin, dönmediyse 7'nci adımı okuyun.

7) Eğer ID:COM kısmının rengi yeşile dönmüyorsa sorun büyük ihtimal bilgisayarınızla telefonunuz arasındaki sürücü uyumsuzluğundan dolayıdır. Ben de bir Windows 8 kullanıcısı olarak bu sorunu SAMSUNG USB Driver ile çözdüm: 

Önce buraya tıklayıp indirin. (Açılan ilk sayfanın sağ üstünde sayaç 5'ten geriye sayacak, bitince SKIP AD/REKLAMI GEÇ diyoruz. Sonra gelen Dropbox sayfasının sağ üstünden Download diyip Download as zip diyoruz)

Sonra açılan klasörde $INSTDIR kısmına girip SETUP kısmına tıklayın, gerekli adımları tamamlayın ve yüklemeyi tamamladıktan sonra telefonunuzdan USB kablosunu çıkarıp tekrar takın.

Eğer ID:COM yeşile döndüyse 8'inci adıma geçin, dönmediyse USB kablonuzu çıkarın, bilgisayarınızı yeniden başlatın, bloga geri dönün =) ,Odin'i açın ve USB'yi tekrar takıp yeşil ışığı takip edin =) Eğer hala yeşil olmadıysa sorun telefonunuzdan kaynaklı olabilir, tamir gerekebilir...

8) Odin programında;
PDA kısmına tıklayın ve PDA_S5830i_XXLI1.tar.md5 dosyasını seçin.
PHONE kısmına tıklayın ve MODEM_S5830i_DDLI1.tar.md5 dosyasını seçin.
CSC kısmına tıklayın ve CSC_S5830i_ODDLI1.tar.md5 dosyasını seçin.

Bunları yaptıktan sonra START deyin.


Bu işlemden sonra telefonunuza dokunmayın. Cihazınız yeniden başladıktan sonra ilk günkü gibi olacaktır. Odin programını kapatıp, USB kablonuzu çıkarabilirsiniz. Hayırlı olsun.